Keho vihasta, kehon rakastamiseen ja elämän kunnioitukseen

Tämä minun tarina taitaa olla aika tuttu monelle naiselle. Jossakin kohtaa nuoruutta aloin vertailemaan itseäni muihin naisiin, ehkä eniten mainosten ja lehtien (insta/fb ei ollut vielä silloin isojuttu) sivuilla näkemiini naisiin. Minun kehoni ja asiat elämässäni ei vain kohdanneet noita mielikuvia mitä lehdistä ammensin. En ollut kaunis, en tarpeeksi pitkä, kehoni oli ruma… ja näin minun tunne riittämättömyydestä kasvoi ajatus ajatukselta. Uskoin kaikki valheet mitä minulle syötettiin, valheet siitä minkä kokoinen ja muotoinen naisen pitäisi olla, miten pukeutua, käyttäytyä, olla, elää, jokaisen naisen tulisi hävetä kehoaan ja sitä millainen oli luonnostaan, olisi muokattava itseään epäluonnollisesti ihanne muottiin ja kurittaa itseään dieeteillä ja rankoilla epämukavilla treeneillä. Meidän perheessä ei myöskään ole koskaan naisista puhuttu kauhean ylentävään sävyyn, viatonta huumoria sanoisi joku, mutta se mitä se jatkuva naisia alentava huumori tekee pienen tytön uskomusten ohjelmoinnille, ei ole tervettä ja ei missään nimessä nosta itsetuntoa tai arvostuksen tunnetta tyttönä.
Kaikki naiset varmasti käy näitä, itsetunnon, keho inhon ja riitämättömyyden tunteita elämänsä jossakin kohtaa läpi. Joillakin se kestää muutamia vuosia niinkuin itselläni, joillakin se kulkee tiedostamatta mukana koko elämän.

Minun parantuminen ja eheytyminen alkoi siitä, kun aloitin meditoinnin ja tulin tietoiseksi sisäisestä puheestani. Sisäinen puheeni oli siis aivan järkyttävää kuultavaa, en siis ikinä puhuisi kenellekään noin miten olin itselleni puhunut. Onneksi minusta on kasvanut sellainen ihminen, että kun tulen tietoiseksi jostain mikä ei toimi elämässäni, niin en voi jatkaa eteenpäin muuttamatta asiaa! Joten aloitin siis peili harjoitukset, kaadoin rakkautta niihin kohtiin kehoa, joita olin vuosikaudet haukkunut ja muutin sisäistä puhettani hetki hetkeltä positiivisempaan suuntaan ja siinä samalla tietenkin kokonaisvaltaisesti kaikki ajatusrakenteet alkoivat muuttua positiivisemmiksi. En keskittynyt enää virheisiin vaan aloitin keskittymään kiitollisuuteen, onnistumisiin ja kauniisiin asioihin itsessäni ja elämässäni.

Hetki hetkeltä aloitin tuomaan rakkautta ajatuksiini ja sitä kautta kehooni. Aloin ymmärtämään, että olen upea osa luontoa eli osa täydellistä elämää. En koskaan arvostelisi kukkasia kedolla, en arvottaisi niiden kauneutta vaan näin kaikki kukkaset yhtä uniikin kauniina. En siis voisi enää puhua itselleni tai keholleni kuin olin puhunut, koska ymmärsin olevani osa täydellistä luontoa ja elämää.

Suhde ravintoon alkoi myös muuttui tuolloin, ymmärsin haluavani tarjota keholleni ja mielelleni eli terveyden kehdolleni vain puhdasta ja laadukasta ravintoa luonnosta mitä se ehdottomasti ansaitsi. Kehoni joka jokaisena päivänä teki solutasolta lähtien kaikkensa, että olisin terve, onnellinen ja turvassa. Tämä Jumalainen keho ansaitsi siis vain parasta rakkaudella.

Lapsuuden ruokailujen ilmapiirin merkitys aikuisuudessa ja kehon kuvassa.

Poikani synnyttyä ymmärsin vielä paremmin kuinka täynnä ihmeitä meidän keho on ja kuinka viisas meidän keho on. Kunnioitus ja kiitollisuus kehon luomia ihmeitä kohtaan ja elämää kohtaan nousivat ihan huippuunsa. Myös tutkiessani parasta ravintoa esikoiselleni ja miten tukea hänen täydellistä kehoa, mieltä ja sielua, havahduin esimerkiksi siihen millainen ruoka kulttuuri meillä Suomessa on aikoinaan ollut lapsille. Vanhaan aikaan pöydässä piti olla hiljaa, ei saanut sotkea, ei saanut leikkiä, ei saanut olla lapsi… eli siis oli lähinnä kieltoja ja negatiivista ilmapiiriä ravinnon äärellä. Törmäsin myös samoihin aikoihin syömishäiriö tutkimukseen, jossa oli yhdistetty syömishäiriösillä selkeitä yhteyksiä negatiivisiin kokemuksiin ruokailuiden yhteydessä lapsuudessa. Esimerkiksi tutkimuksessa havaittiin, jos lapsen vanhempi siivosi neuroottisesti ja yritti kontrolloida lapsen ruokailua, lapsen suhde ruokaan muodostui negatiiviseksi ja lapsi saattoi nuoruudessa lopettaa syömisen, koska se yhdisti ravinnon likaiseksi ja ruokailun epämiellyttäväksi ja turvattomaksi.

Hyvän tunnetilan luominen ruokailuihin

Ympäri maailman kulttuureissa on aina ollut ruokarukous, ymmärsin myös sen tarkoituksen ja tärkeyden ruokailun yhteydessä. On siis todella tärkeää pysähtyä hetkeksi kiitollisuuden äärelle ja tulla läsnäolevaksi hetkelle. Läsnäolon ja kiitollisuuden hetki on todella tärkeä senkin takia, että kaikki ruokailijat pysähtyisivät hetkeen ja loisivat yhdessä yhteisen ruokailun ajaksi rauhan ja rakkauden tilan. Ruokarukouksen tai siunauksen voi lausua hiljaa itsekseen ja sillä tavoin kuin itselle se tuntuu hyvältä tai yhdessä perheen kanssa luoda yhteisen rukouksen/siunauksen mikä sopii teille.

Minkälaisia muistoja sinulla on lapsuuden ruokailuista? Oletko samaa mieltä kanssani, että sillä on suuri merkitys minkälainen ilmapiiri luodaan ja kuinka lapsen annetaan tutkia ruokaa, leikkiä, sormeilla ja ihmetellä rakkaudella sitä mitä hän tulee syömään? Ja saako lapsi kuunnella oman kehonsa tarpeita ruokailun yhteydessä vai opetetaanko hänet hiljentämään oman kehonääni? Vai liittyykö ruokailuun pakottamista tai jopa vihaa ja aggressiota, silloinkun vedet kaatuu pöydälle tai ruokaa tippuu lattialle? Aikuisilla on aina tietenkin oikeus ilmaista tunteitaan, mutta tietoisesti, aikuinen voi sanoa, että nyt kyllä harmittaa, kun ruokaa meni matolle, mutta lapselle huutaminen ei ole tietoista toimintaa tai tietoista aikuismaista tunteiden ilmaisua.

Olen niin kiehtoutuneena katsellut meidän taaperon ruokailujen kehittymistä. Hän on saanut ihmetellä, kokeilla, taiteilla, leikkiä ruualla ja hän aina syönyt hyvällä mielellä. Olemme pyrkineet aina ottamaan aikaa ruokailuihin, että hän saa edetä omassa tahdissaan. Vaikka hän ei vielä puhu, hän osaa kommunikoida mistä hän pitää ja milloin hän on syönyt tarpeeksi. Hän on siis aivan itse löytänyt hyvän suhteen ruokaan ja kehoonsa, kun emme ole puuttuneet paljoakaan sen kehittymiseen, tukeneet vain ihmettelyä ja ruokaan tutustumista. Rakkaudellakin on tietenkin rajat, emme me anna hänen heittää ruokaa tai lasia lattialle, mutta se miten ne rajat ovat asetettu, niin eroavat isosti sitä mitä me muistelemme omista lapsuuden ajoista. Lapsi ymmärtää niin paljon enemmän kehonkieltä, energiaa ja puhettakin kuin aikuiset ikinä osaavat kuvitella. Esimerkillä ja puheen rakkaudellisella sävyllä on todella paljon merkitystä, lapsi haluaa oppia ruokailemaan juuri niinkuin sinäkin ruokailet ja käyttämään lusikkaa ja haarukkaa taitavasti niin kuin sinäkin, jos vain häntä kannustetaan siinä ja annetaan tehdä virheitäkin oppiessaan.

Ja tästä päästäänkin sitten onnistumisen ja epäonnistumisen tunteisiin. Havahduin hetkeksi siihen miten me jo lapsuudessa opitaan joko käsittelemään rakkaudella ja lempeydellä onnistumisia ja epäonnistumisia. Tai sitten opimme, että emme saa epäonnistua, emme saa harjoitella vaikkapa veden kaatamista lasiin tai keiton syömistä lusikalla. Jos aina kun ns epäonnistumme jonkun asian harjoitelussa saamme kuulla ”kunniamme” ja meille ollaan vihaisia, niin opimme siinä suhtautumisen epäonnistumiseen, negatiivisen suhteen myös siihen liittyviin tunteisiin ja tilanteeseen eli ruokailuihin. Kun taas voisimme olla ymmärrettyjä, rakastettuja myös siinä hetkessä, kun harjoittelemme jotain uutta elämässä. Kannustettuja ja meidän henkinen tai fyysinen kipu saisi huomiota ja rakkautta siihen hetkeen, kun sitä eniten tarvitaan. Jokainen aikuinen, sinunkin vanhemmat ja heidän vanhemmat tekivät aina parhaansa, mutta joskus omat lapsuuden opitut mallit tulee läpi hetkissä ja lapsuudesta opittu vanhempien käyttäytyminen tulee ulos huutona tai raivona. Jos olet vanhempi tai hoitaja, anna itsellesi aina rakkaudellisesti anteeksi kaikki ns virheesi, sinäkin olet täällä oppimassa. Anna myös anteeksi vanhemmillesi ja isovanhemmillesi, he kaikki tekivät parhaansa aina sillä tietoisuuden tasolla ja ymmärryksellä mikä heillä oli niissä hetkissä.

Miksi kerroin sinulle kaiken tämän lapsuuden kokemuksista ja lapsuuden ruokailuista? Minä uskon, että kaikki meidän ihmisten uskomukset, traumat, tavat, suhtautuminen itseemme, kehoomme, toisiin ihmisiin ja elämään alkaa lapsuudesta, jos emme ymmärrä omaa lapsuuttamme ja ympäristöä missä olemme uskomukset ja ajatukset alunperin muokanneet, emme voi ymmärtää itseämme tai kehomme kuvaa aikuisena.

Jos siis puheesi ja suhtautumisesi itseäsi kohtaan, kehoasi ja elämääsi kohtaan on negatiivinen, todennäköisesti et ole oppinut kannustamaan ja rakastamaan itseäsi tasapuolisesti onnistumisien ja epäonnistumisien äärellä.  Muistetaan, että kukaan ei ole koskaan syyllinen mihinkään, sillä jokainen aikuinen tekee aina parhaansa siltä tietoisuuden tasolta mihinkä hän on kasvanut ja oppinut. Jokainen vanhempi tai hoitaja syvimmillään haluaa rakastaa pyyteettömästi lasta, mutta ei välttämättä pysty siihen omien tunnevinoumien tai tiedostamuutensa takia. Ihan jokainen haluasi aina olla rakkauden tietoisassa tilassa, mutta me olemme kaikki ihmisiä ja täällä oppimassa elämistä tunteiden, ihmisyyden ja tietoisuuden kanssa. Anna anteeksi ja tuo itsesi takaisin rakkauteen.

Rakkaus on vastaus kaikkeen! Jep kyllä kliseistä, mutta TOTTA!

Ymmärrys, halu oppia ja rakastaa itseään enemmän ja sitä kautta myös laajentua ja oppia rakastamaan muitakin enemmän. Jokainen fyysinen tai henkinen haava paranee parhaiten, kun sille annetaan rakkautta, turvaa, lepoa ja aikaa eheytyä luonnostaan. Me naiset varsinkin kannamme vielä paljon sukupolvien takkaa, häpeää, noitavainoa, toksista maskuliinia kehossamme. Rakkaudella voimme parantaa nuo haavat ja antaa kehon palautua ihannetilaan ja ihannepainoon. Et tarvitse dieettejä ollaksesi hyvässä terveydessä, tarvitset rakkauden joka parantaa suhteesi itseesi ja elämään. Rakkaus tuo kunnioituksen ja lempeyden elämää kohtaan ja silloin aloitat kuuntelemaan mitä todella kehosi tarvitsee ravinnoksi ja mikä on sinulle hyväksi. Rakkaus on lempeä, ei se myöskään kurita sinua ja kontrolloi, eli lempeästi pysyt puhtaassa ravinnossa ja annat itsesi myös joskus juhlia elämää kakku palalla ja shampanjalla!

Kontrollointi ja neuroottisuus ravintoa ja elämää kohtaan ovat myös yksi rakkaudettomuuden oire, yritys tulla rakastetuksi, jos olen vielä parempi, jos olen vielä täydellisempi. Tunne syömistä on monenlaista ja monentasoista, pysähdy siis tarkastelemaan toimintaasi aina, kun tunnet vahvaa tunnetta ja sen jälkeen kehoosi nousee vahva tarve makeaan, stimulantteihin, alkoholiin, nikotiiniin tai adrenaalia nostattavaan liikuntaan. Tule tietoiseksi syömiseen liittyvistä tuntemuksista ja rakenteista ja vapauta itsesi niistä olemalla todella läsnä itsellesi, kun tunteet nousevat ja anna pyyteettömän rakkauden eheyttää ja ole lempeä itsellesi. Ole rohkea ja pyydä ammattilaisilta apua, jos tunnet, että sinua voisi auttaa ammattilaisen apu. Mikään ei ole sen rohkeampaa ja rakkaudellisempaa, kuin vastaanottaa apua, kyky tehdä yhteistyötä ihmisten kanssa oman hyvinvoinnin eteen.

Kaikella kunnioituksella ja rakkaudella elämää, sinua, sinun kehoasi kohtaan, lopeta dieetit ja aloita rakkaudellinen elämä. Aloita tuomaan iloa, nautintoa, tanssia, laulua ja hemmottelua kehollesi. Valmista rakkaudella itsellesi nautinnollisia puhtaita aterioita kaikissa sateenkaaren väreissä ja kohtele itseäsi kuin elävää temppeliä! Pidä temppelisi puhtaana ja kunnioita ja rakasta sitä pyyteettömästi!

Rakkaudella, Sini-Maria

Initiaatio hakemus

Initiaatio

Jos kuulet kutsun työskennellä kanssani, jatka lukemista. Voimakas ja elämää muuttava 1:1-mentorointi matka, intohimoiselle, heränneelle naiselle, joka haluaa purkaa kaikki estot ja rajoitteet itsestään ja aloittaa todellisen elämän, ymmärtäen, että hän on elämänsä luoja ja täydellinen Jumalainen nainen.

Tämä ohjelma on tarkoitettu naiselle, joka haluaa kulkea sielunsa täyttä runsauden polkua. Löytää moninaiset lahjansa ja kykynsä luoda räiskyvää, runsasta, intohimoista ja syvää yhteyttä elämäänsä.

​1:1 mentorointi + yhteinen sisäinen työ mihin keskitymme, on hyvin voimakasta työtä, joten työskentelen vain enintään 6 asiakkaan kanssa kerrallaan. Valitsen Inititaatio ohjelmaan naiset heidän syvän halun ja palon mukaan.

Joten ota aikasi ja kerro minulle miksi juuri sinulla on suuri palo ja intohimo saada työskennellä kanssani. Avaa sydämesi salaisuudet ja kerro mihin se haluaa sinun suuntaavan!
Muutoksesi ja voimaantumisesi alkaa nyt!

TÄSTÄ HAKEMUKSEEN!