Läsnäolon ja elämän voima

Olen miettinyt monesti, mitä läsnäolo todella minulle tarkoittaa elämässäni. Olen miettinyt miten se näyttäytyy elämässäni, ja miten olen tähän läsnäolonvoiman tilaan päässyt käsiksi.

Ensimmäisen tietoisen kokemukseni läsnäolontilasta koin meditoidessani. Olin aloittanut meditaation 2010 Tampereella Zen-yhdistyksen tiloissa. En tiennyt mitä meditointi tarkoittaa tai mitä siellä yhdistyksen tiloissa oikeastaan tapahtuu. Olin kuullut meditaatiosta ja läsnäolosta apuna stressaavissa elämäntilanteissa joten halusin kokeilla.

Muutamien meditaatio kertojen jälkeen sain käsitystä siitä mitä läsnäolo oli. Ymmärsin isommassa kuvassa kuinka voisin harjoittaa meditaatiota eli läsnäoloa arjessani.
Toin harjoituksen arkisiin askareihin kuten siivoamiseen, asiakaspalvelu tilanteisiin, ystävien kanssa olemiseen, hengittämiseen ja yleisesti kiinnitin läsnäolemiseen huomiota.

Olin ollut hyvin stressaantuneessa tilassa elämässäni vuosia. Mitä enemmän toin läsnäoloharjoituksia arkeeni, oloni helpottui ja mieleni keveni huomattavasti.

Sain kosketusta elämän todelliseen voimaan. Havahduin ajatuksieni laadusta, menneessä elämisestä ja tulevasta murehtimisesta. Ymmärsin elämäni tapahtuvan juuri NYT. Ainoastaan minä voisin muuttaa ajattelurakennettani positiiviseksi ja pysyä tässä hetkessä läsnä.

Menneet ovat muistoja tapahtuneesta. Elämä tapahtuu NYT ja tässä hetkessä. Tulevaisuus on toiveita kuinka elämä järjestyisi meitä varten.

Harjoitus:

Kiinnitä tietoisesta huomiota tähän hetkeen kaikilla aisteillasi.
Tarkkaile elämäsi ainutta todellisesti tapahtuvaa hetkeä. Tarkkaile niin kuin lapsi, ole innoissasi hetkesi ainutlaatuisuudesta.

Mitä elämä sinulle juuri nyt tarjoilee?
Mitä kuulet ympäristössäsi?
Mitä näet? -Värien vivahteet,muodot ja pinnat.
Mitä koet itsessäsi ja ympäristössäsi?
Mitä tuoksuja haistat?
Mitä maistat suussasi?
Minkälaisia asiota tunnet kehollasi?
Miltä vaatteesi tuntuvat?
Miltä maa tuntuu jalkojesi alla?
Huomaatko uusia asioita hetkessäsi?

Emme voi elää huomisessa, sitä ei ole vielä olemassa. Emme voi elää eilisessä, sitä ei ole enää olemassa. Ainut mitä on juuri nyt on tämä hetki. Ole läsnä omassa elämässäsi, tässä päivässä sekä ajassa ja antaudu siihen koko sydämelläsi.

Rakkaudella elämään juuri NYT, Sini-Maria

SHOPISSA huikea ale! Klikkaa ja tutustu!