(Sisältää yhteistyökumppaneiden alekoodit sivun alhaalla)

Omaan monimuotoisen historian ravinnolla parantamisen parissa ja tahdon nyt jakaa kanssasi omakohtaisia kokemuksiani ja oivalluksiani ravinnon vaikutuksista meihin.

Ensimmäiset kokemukset ravinnon tietoisesta todellisesta merkityksestä kokonaisvaltaisesti minuun ulottuvat aina kymmenen+ vuosien päähän. Olin keskivaikeasti masentunut ja energia tasoni oli hyvin matala. Mielenmaisemani oli hyvin harmaa päivittäin. Heräsin tuolloin todellisuuteen, että minun olisi syytä ruveta auttaamaan itseäni kaikin voimin, jotta voisin taas tuntea itseni energiseksi ja onnelliseksi. Törmäsin artikkeliin, jossa kerrottiin aivojen ja suoliston yhteydestä toisiinsa sekä ravinnon merkityksestä masennuksen ja yleisen väsymyksen hoidossa. Löytämä artikkeli oli käänteen tekevä minulle ja se antoi toivoa sekä intoa siihen, että voisin tukea ja auttaa paranemistani ravinnolla. Lähdin hakemaan tietoa ravinnosta, joka tukisi vireystilaani ja auttaisi minua pääsemään takaisin kirkkaisiin mielenmaisemiin.

Ryhdyin tutustumaan erilaisiin erikoisruokavaliohin ja tutkimaan omakohtaisesti mitkä ruoka-aineet väsyttivät minua entisestään ja mitkä taas auttoivat saamaan hyvää energiaa ja kirkasta mieltä. Aloin välttelemään nopeita hiilihydraatteja, varsinkin vehnää. Huomasin valkoisen sokerin aiheuttavan mielialan vaihteluita ja hyvien rasvojen taas saavan tasaisuutta ja kirkkautta mieleeni.

– Käytän nykyään kylmäpuristettuja luomu öljyjä kuten oliivi ja hamppuöljyä salaateissa, yhdessä luomu omenaviinietikan kanssa. Ruuan laitossa käytössä luomu kookosöljy ja luomu voi. Prosessoidut rasvat kuten margariinit yms kekseissä naksuissa ja raksuissa olevat rasvat eivät kuulu keholleni. Noudatan gluteiinitonta ruokavaliota ja valkoinen sokeri ei myöskään kuulu keholleni.

Ymmärsin tulloin suolistoni olevan erityisen tärkeässä roolissa parantumiseni kannalta. Lisäsin ruokavaliooni probiootteja, prebiootteja ja kiinnitin huomiota siihen mikä minun vatsaani ja suolistoani helli ja korjasi, jotta kehon optimaalisen toiminnan kannalta tärkeät ravinteet pystyivät täysin imeytymään ja kehoni pystyi taas ottamaan täydet hyödyt niistä. Mitä syvemmälle sukelsin lukemaan aiheesta, sitä varmempi olin ravinnon parantavasta vaikutuksesta.

– Nykypäivänä käytössäni päivittäin laadukkaat probiootti valmisteet ja hapantuotteita kuten kimchi, kombucha ja hapankaali.

Ruokavalioni muovautui kohti sitä mitä minun kehoni tarvitsi. Huomasin parantuvani ja päiväni olivat jälleen energiaa ja elämää täynnä.

Ravinto oli tehnyt minuun suuren vaikutuksen. Päätin parantaa myös iho-ongelmani ravinnon avulla. Tutustuin ihoon vaikuttaviin rasvoihin ja ryhdyin hoitamaan ravinnolla kehossani valitsevaa tulehdustilaa. Lisäsin entisestään laadukkaita rasvoja ruokavaliooni. Jätin pois kaikki viljatuotteet ja sokerit (myös alkoholin). Lisäsin vihreää lautaselleni reilusti ja opettelin tekemään vihreitä smoothieta, joihin lisäsin tulehdusta laskevaa kurkumaa sekä inkivääriä. Sitruuna-veden juomisesta tuli päivittäinen tapani, jotta kehoni happo-emäs tasapaino balansoituisi. Kiinnitin huomiota ruuan sisältämiin lisä-aineisiin ja pyrin syömään mahdollisimman puhdasta ja laadukasta ruokaa.

-Lautasellani on päivittäin aina yli puolet vihreää kuten luomu pinaattia, rucolaa, ituja ja avokadoa. Kotona idättäminen on helppoa ja hauskaa!

Minulla oli nuoruudessa todettu psoriaasis ihottuma ja aikaisemmin olin hoitanut sitä kortisolivoitein ja saanut sen avulla ihoni hetkellisesti rauhoittumaan. Olin kuitenkin tietoinen kortisolin haitoista, jonka vuoksi siirryin täysin luonnollisiin voiteisiin kuten sheavoihin, kookosöljyyn ja hunajavoiteisiin. Lisäsin myös sisäisesti otettavien hyvien rasvojen määrää reilusti ja otin käyttöön CBD-öljyt. Viimeisetkin iho-oireet sain pois keholtani muutaman vesi paaston ansiosta. Vesipaasto puhdistaa kehoa sen kemikaalikuormasta ja sitä kautta ihonikin puhdistui. Veden puhtaus on myös yksi tärkeimmistä asioista johon kehotan myös tutustumaan. Juo elävää lähdevettä tai vähintään suodata juomavetesi esim Aqvan suodattimilla.

-Kemikaaliton elämä, kemikaaliton koti on yhtäkuin terve ja puhdas keho ja mieli! Paastoja ja puhdistuskuureja on syytä tehdä muutamia vuodessa vaikka söisitkin hyvin puhtaasti sillä ympäristössäsi on silti enenemissä määrin myrkkyjä.

Tänä päivänä ruokavalioni ansiosta olen koko päivän ajan virkeä ja nukun yöni hyvin. Laadukkaiden rasvojen ansiosta lukihäiriöni on tasoittunut melkein olemattomaan, sillä meidän aivothan ovat rasvaa. Mieleni ja focukseni on terävä. Ihoni on puhdas ja kirkas. Kehoni ja eritoten ihoni ilmoittaa minulle aina, jos olen stressitilassa tai syömässäni ruuassa on epäpuhtauksia tai jotain epäsopivaa minulle. Minun on nykyään hyvin helppo tiputtaa keholleni epäsopivat raaka-aineet pois lautaseltani, koska kehoni ilmoittaa minulle niistä heti.

Ravinnon laadun, puhtauden ja ravinnetiheyden ansiosta en ole ollut vuosiin kipeä ja olen säästynyt flunssilta ja sairauksilta. Satsaan hyvällä mielellä hieman enemmän euroja nautinnolliseen ruokaan ja laadukkaisiin luonnollisiin ravintolisiin kuin, että lahjoittaisin niitä lääkkeisiin ja lääkäri käynteihin. Terveys ja elinvoimamme on arvoikkain asia mitä meillä on. Lihan, maitotuotteiden ja kalan kanssa olen erittäin tarkka nykypäivänä, ainoastaan luomu ja vapaana onnellisena kasvaneet eläintuotteet kuuluvat keholleni silloin tällöin. Muista ottaa selvää mistä tuotteet tulevat ja mitä eläimet ovat syöneet, sillä et halua lääkkeitä ja antibiootteja lautasellesi. Etkä myöskään halua stressihormoneja lautasellesi eläimistä, jotka ovat joutuneet tehotuotannon raakaan maailmaan. Suosittelen katsomaan dokumentteja esim. Seaspiracy ja Cowspiracy ja ottamaan totuudesta selvää. Sinä olet summa siitä mitä syöt, ole siis tietoinen kuluttaja. Haluat varmasti myös vaikuttaa siihen miten eettisesti ja ekologisesti elät tällä upealla maapallolla.

Toivon sydämestäni, että jakamani omakohtainen kokemukseni ravinnosta inspiroi sinua laadukkaan, puhtaan ja ravinnerikkaan ruuan pariin. Minua ravinto inspiroi joka päivä ja olenkin myöhemmin opiskellut sitä paljon lisää mm. huikean puhtaanravinnon lähettilään Paula Heinosen johdolla. Paula on todella tutustumisen arvoinen persoona ja rautainen ammattilainen. ( Paula Heinonen: soveltavan mikrobiologian, soveltavan biokemian ja teollisuustalouden diplomi-insinööri sekä Tekniikan lisensiaatti, pääaineina soveltava mikrobiologia, biotekniikka ja elintarviketeknologia.)

Olemme sitä mitä syömme <3

Syö laadukasta, puhdasta, värikästä, onnellista ja energistä ravintoa!

Rakkaudesta kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja ravintoon,


Yhteystyökumppanit:

AMBRONITE

Suosittelen lämpimästi Ambroniten taivaallista Balanced Meal Shakea! Saat -20% kaikista Ambroniten tuotteista koodilla: ambroniteunelma

FOODIN

Olen ollut opiskelemassa luomu tuotteiden kasvatusta, tuottoa ja koko kestävän kehityksen ketjua yhdessä Foodinin perustajan Lasse Jalkasen mukana Sri Lankassa. ”Foodin on jyväskyläläinen perheyritys, joka on maahantuonut ja valmistanut luomuelintarvikkeita jo vuodesta 2009. Valikoimassamme on lähes 200 eri raaka-ainetta aina vaikuttavimmista yrteistä proteiineihin ja viljoihin. Kaikki tuotteemme ja koko tuotantoketjumme ovat täysin gluteenittomia. Toimintamme kulmakiviä ovat raaka-aineiden laatu, puhtaus, aitous, sekä eettisyys ja kestävä kehitys.” alennuskoodi: unelmafoodin , jolla saat -20% alennuksen normaalihintaisista tuotteista.

Sharing Happiness

AQVA

”AQVA Finland Oy on perustettu vuonna 2010 Helsingissä. Me AQVAlla haluamme, että asiakkaamme saavat puhdasta vettä oikean määrän, oikeaan aikaan ja oikeassa paikassa. Tarjoamme kotitalouksille veden puhdistus- ja suodatustuotteita sekä veden analyysipalveluita. Löydät tuote- ja palveluvalikoimastamme laadukkaita ratkaisuja kodin, mökin ja toimiston tarpeisiin.” alennuskoodi: UNELMAITSESTÄ , jolla saat -10% alennuksen