Vuonna 2009 omalääkärini kertoi minulla olevan keskivaikea masennus, hän määräsi minulle mielialalääkkeet ja kehoitti hakemaan apua. Jätti minut yksin oman onneni nojaan, vaikka olin saanut keskivaikean masennus diagnoosin. Tämä sai minut pöyristymään ja nousemaan taistelemaan terveyteni puolesta. Olin hyvin hämilläni kuinka lääkäri voi jättää vaikeassa tilanteessa olevan ihmisen yksin. Tämä vastoinkäyminen muuttui minulla voimaksi ja tahdoksi pelastaa itse itseni, näyttää kuinka voin löytää onnen ja harmonian ilman lääkkeitä ja itsenäisesti.

Mielenkiintoni ihmisen mielenterveyttä kohtaan nousi kattoonsa ja halusin selvittää kaikki mahdolliset keinot miten ihmisen aivoja, mielenterveyttä ja onnellisuutta voi tukea ja boostata.

Löysin paljon tutkimustuloksia siitä kuinka laadukkaat rasvat ja ravinto vaikuttivat masentuneiden ihmisten elämään. Kuinka suolisto ja aivot kävivät keskustelua keskenään ja mitenkä hurjasti valkoinen sokeri sekoitti päätäni. Olin ihan ymmälläni tästä tiedon määrästä ja innosta soikeana imin tietoa itseeni kokoajan lisää. Aloin keskittymään siihen mitä lautaselleni laitoin ja tunnustelemaan miltä muutokset tuntuivat. Aloitin myös keskittymään siihen minkälaisia ajatuksia mieleni oli täynnä ja miten se vaikutti kokonaisvaltaisesti minuun ja myös syömisiini.

Ymmärsin kuinka tärkeä osuus ravinnolla ja meditaatiolla oli kokonaisvaltaiseen hyvinvointiini ja mielen terveyteeni. Puhdas ravinto, hyvät rasvat ja hyvien suolistobakteerien boostaus muuttivat minun maailmani.

Top 6 asiaa mitkä muutin heti ravinnossa

-Lisäsin ruokavalioon, probiootit, prebiootit ja paljon hapatettuja tuotteita kuten hapankaalin

-Lisäsin ruokavalioon luomu laatuiset rasvat kuten ghee, voi ja kylmäpuristetut öljyt: oliivi-, kookos-, avokado-, ja hamppuöljy

-Lisäsin ruokavalioon paljon avokadoa, yön yli liotettuja pähkinöitä ja siemeniä

-Lisäsin ruokavalioon kaikki sateenkaaren värit, maanpinnalla kasvavat raakana ja maan alla kasvavat höyryttetyinä.

-Vältin kaikkea prosessoitua, palasin esi-isien viisauksiin ja hankin parantavaa ravintoa läheltä puhtaana ja mieluiten luomuna.

-Aloitin puhdistamaan juomani hanaveden ja tutustuin läheiseen lähteeseen.

Löysin tutkimuksia meditaation voimasta muuttaa ajatusrakenteita ja selättää ahdistuneisuutta. Tutkittuani tarpeeksi aihetta ja löytäessäni paljon mielenkiintoisia tarinoita Buddhalaisista munkeista ja heidän elintavoistaa, päätin kokeilla meditointia. Tampereelta löytyi pieni kotoisa Buddhalainen Zen-center, jossa jäsenet istuivat yhdessä ja meditoivat. Ilmoittauduin ensikertalaisille tarkoitettuun kurssiin ja kauhusta jäykkänä menin paikalle. Minun elämäni oli täynnä pelkoa, en ollut koskaan tyytyväinen siitä miten olin, kuka olin, kuinka puhuin, miten pukeuduin, kaikki mitä tein oli suurimmaksi osaksi ajatuksissani väärin tai ainakin jollakin tapaa olisin voinut toimia jotenkin toisin. Olisin voinut olla hauskempi, viihdyttävämpi, kauniinpi, olisin voinut sanoa tuonkin asian jotenkin toisella tapaa. Eli vaikka olinkin silloin sosiaalinen ja sosiaalisessa työssä, en uskonut olevani mitenkään riittävä tai rakastettu sellaisena kuin olin. Vaadin itseltäni aina enemmän ja epäilin, että kukaan olisi viihtynyt oikeasti seurassani. Monesti kyllä osasin esittää tilanteissa olevani onnellinen vaikka hiljaa sisälläni joku ääni aina moitti ja piinasi minua olemaan parempi.

Tuo kurssi tampereen Zen-centterillä antoi minulle työkalut meditointiin, säännöt ja jäsenyyden Zen-centterille. Otin itselleni tavoitteeksi joka viikko käydä ainakin kahdessa istunnossa. Jos tutkimuksissakin oli todettu, että se auttaisi niin olihan se kokeiltava. En valinnut helpointa meditointi tekniikkaa aloitukseen, Zen buddhalaisessa meditoinnissa ei nielaista, ei vaihdeta asentoa, ja istutaan 20min suoraan paikallaan ennen kävely meditaatio osuutta. Meditointi tuntui alkuun todella ahdistavalta, tuntui kuin en olisi saanut henkeä, en voinut liikkua ja ahdistus vaan kasvoi istunnoissa. Jatkoin kuitenkin ja yhtenä iltana istuessani ja meditoidessani näin pääkalloja ja muita mustia hahmoja edessä olevalla seinällä, pelästyin kuollakseni. Minun mieleni oli todella saastunut omista kehittämistäni ajatuksista ja mielikuvista mitä väritin elämässäni. Palasin takaisin laskemaan hengitystäni ja ymmärsin kuinka nuo on tosiaan minun itseni luomia ajatuksia. Jos keskittyisin ahdistukseen, rentouden sijasta, keskittyisin piirtämään mieleeni pääkalloja kukkien sijasta, sitä elämäni sitten tulisi olemaan. Jatkoin meditointia ja siirsin meditointitekniikkaa myös arjen askareihin kuten siivoukseen ja työssä tekemiseen. Tuloksia rupesi tulemaan suhteellisen nopeasti, tulin tietoisaksi ajatuksistani ja miten itse pystyin rakkaudella ja lempeydellä tuomaan positiivisuutta ja värikkyyttä elämääni. Kiinnostuneena mieleni ja ihmisten mielen toiminnasta hain itselleni myös terapeutin ja aloitin terapian.

Terapia, ravinto, meditaatio ja uudet ystävät Zen-centteriltä ja ”foodaajista” loi positiivisia tuloksia ja päivät näyttivät taas pääosin värikkäiltä ja aurinkoisilta. Olin onnistunut muuttamaan ajatusrakenteita, tuonut uusia tapoja arkeen ja luonut uudenlaisen elämäntyylin itselleni.

Miksi sinun kannattaa meditoida ja miten sinä voit meditoida helposti?

Seuraavassa videossa avaan lyhyesti mitä meditointi voi sinulle antaa ja miten pääset alkuun tai miten voit syventää jo aloittamaasi meditaatiota.

 

https://youtu.be/RaSeNyU_Nw8

Kerro minulle sinun parantumisen ja heräämisen matkasta?

Liittyykö ravinto ja meditaatio sinun matkaasi yhtä vahvasti kuin minun?

Rakkaudella,

sinimaria limnell logovoimakortit
Voimakortit

Kuukuppi

Barefoot sandals